Pieczarki białe

Pieczarka biała 10 - 20 mm

Pakowana po 3 kg
Produkt w skrzynce 3 kg


  • Nazwa handlowa: pieczarka biała świeża
  • Nazwa łacińska: Agaricus bisporus
  • Klasy: eksportowa / przemysłowa
  • Jednostka dystrybuująca: Spółdzielnia Grzybek Łosicki
  • Opis produktu: ma łagodny smak i dobrze komponuje się z innymi potrawami. Jej smak wzmaga się po ugotowaniu. Idealnie nadają się do: gotowania, pieczenia, mrożenia, suszenia, konserwowania.
  • Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 92 kJ / 22 kcal, Białko: 3,02 g, Węglowodany: 3,24 g, Tłuszcz: 0,34 g



Pochodzenie produktu
Polska, Południowe Podlasie, w tym m.in. Powiat Łosicki, Gmina Huszlew o wyjątkowych walorach przyrodniczych i ekologicznych, gdzie, lasy zajmują ponad 1/5 powierzchni terenu (w tym niezmienione przez człowieka obszary Parku Krajobrazowego „Podlaski Przełom Bugu” wraz 
z rezerwatami przyrody). Unikalny i bardzo zdrowy nadbużański klimat charakteryzuje się nadzwyczajną czystością powietrza atmosferycznego oraz brakiem obiektów stanowiących uciążliwość dla środowiska i zdrowia ludzi. Tworzy to idealne warunki do uprawy zdrowej i ekologicznej żywności 
- w strefie zaliczanej do Zielonych Płuc Polski (stanowiącej jeden z elementów Zielonych Płuc Europy). Gmina Huszlew należy do Związku Nieskażone Środowisko. Jest to gmina typowo rolnicza, w której użytki rolne zajmują ponad 80% powierzchni terenu.


Opakowanie, transport i magazynowanie 
W klasie eksportowej pieczarka biała może być pakowana w plastikowe kubki umieszczone wewnątrz skrzynki. W klasie przemysłowej pieczarka biała jest pakowana luzem w skrzynkę. Dopuszcza się również zmiany w opakowaniu oraz oznakowaniu. Pieczarkę białą należy przewozić samochodami dostosowanymi do przewozu świeżych produktów wyposażonymi w agregaty chłodnicze. Zakres optymalnych temperatur przewozu świeżej pieczarki – chłodnia: 1-4°C. Warunki transportu powinny zapobiegać uszkodzeniu i zawilgoceniu produktów oraz opakowań. Pieczarkę białą należy przechowywać w należycie wyposażonych chłodniach o wilgotności względnej powietrza 85-90% oraz temperaturze ok. 2°C.
DO GÓRY

Serwis wykorzystuje pliki cookies. W dziale Polityka Prywatności mogą Państwo przeczytać o zasadach ich używania oraz ustawieniach plików cookies w przeglądarkach internetowych. Korzystając z serwisu akceptują Państwo wymienione w Polityce prywatności postanowienia.