Certyfikaty

ISO 22000

ISO 22000 (System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności)
1 września 2005 roku została opublikowana norma ISO 22000 - nowy Międzynarodowy Standard zaprojektowany z myślą o bezpieczeństwie żywności w całym łańcuchu dostaw. System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności to wymagania dla każdej organizacji uczestniczącej w łańcuchu żywnościowym. Wprowadza on ujednolicony i globalnie zharmonizowany standard w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności. Norma ta łączy w sobie cechy systemu HACCP oraz ISO 9001.


Korzyści z posiadania funkcjonującego systemu jakości dotyczącego zapewniania bezpieczeństwa żywności ISO 22000 to:
  • spełnienie wymogów polskiego prawa w zakresie bezpieczeństwa żywności, 
  • uporządkowanie produkcji, 
  • przejrzystość dokumentacji, 
  • jasny zakres obowiązków poszczególnych pracowników.

Natomiast korzyści z posiadania certyfikatu to prestiż i potwierdzenie bezpieczeństwa wprowadzanych do obrotu produktów żywnościowych.

DO GÓRY

Serwis wykorzystuje pliki cookies. W dziale Polityka Prywatności mogą Państwo przeczytać o zasadach ich używania oraz ustawieniach plików cookies w przeglądarkach internetowych. Korzystając z serwisu akceptują Państwo wymienione w Polityce prywatności postanowienia.